Mjölet vi bakar med kommer från Lundéns gård utanför Trollhättan. Det är kravmärkt.
Vi jäser numera så gott som alla våra bröd med enbart surdeg och surdegen gör vi själva med rågmjöl och vatten. Detta gör att brödet gott syrligt och extra hälsosamt. 

Stående sortiment

Brukets levain

Ett perfekt vardagsbröd, med krångligt namn, bestående av 1/5 råg, lantvete, rågsurdeg, vatten och salt. Vi brukar jämföra det med ett franskt lantbröd med sin goda sega skorpa. Görs även som fralla. 

Valnötsbröd
Samma deg som levainet men fyllt med ugnsrostade ekologiska valnötter.

Solrosråg
Detta bröd består av solrosfrön, linfrö, krossad råg, rågmjöl, vetemjöl, rågsurdeg, jäst, salt. 

Ljusa moln
Lantvete, vetesurdeg, honung, vatten salt. 

Oliv- och ostbröd

 

Svedjerågen
Svedjeråg, rågmjöl, rågsurdeg, vatten, salt. 

 

Baguette
Lantvete, vetesurdeg, honung, vatten salt. 

Fröbröd
Lantvete, vetesurdeg, honung, vatten, salt, pumpakärnor, sesamfrö, linfrö, solrosfrö.Görs även som fralla. 

Frukt & nötbröd
Lantvete, rågmjöl, dinkel fullkornsmjöl, rågsurdeg, äpple, aprikos, rostade hasselnötter, vatten, salt. Görs även som fralla.

Brukets ljusa

Säsongssortiment
(bröd som kommer och går efter säsong,
 tycke och smak)

Dinkelkraft
Dinkel fullkornsmjöl, dinkel finsiktat mjöl, hela dinkelkärnor, rågsurdeg, vatten, salt.

annat bröd genom.png
 

Blåbärsbröd
Dinkel fullkornsmjöl, dinkel finsiktat mjöl, rågsurdeg, blåbär, vatten, salt.